Відбулась чергова робоча зустріч з одним із стейкхолдерів освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти «Морське право» Дмитром Юр’євим.  Висока конкурентність ринку юридичних послуг додає молодим правникам немало клопоту з пошуком свого першого місця роботи. Проте конкурентні переваги мають ті здобувачі вищої освіти, які навчались на освітніх програмах, сформованих за активної участі професіоналів-практиків. 

Сучасний правник, який надає послуги бізнесу або працює на підприємстві, має бути професіоналом не тільки в межах правової галузі, а й розуміти потреби, бачити перспективи відповідної галузі економіки. Саме обговорення практичної складової освітньо-професійної програми «Морське право» було предметом зустрічі завідувачки кафедри приватно-правових дисциплін і морського права Оксани Кузніченко і гаранта ОПП Владислава Допілки з юрисконсультом ТОВ «СМА СІ ДЖИ ЕМ ШИППІНГ ЕДЖЕНСІЗ УКРАЇНА» Дмитром Юр’євим. 

Компанія «СМА СІ ДЖИ ЕМ ШИППІНГ ЕДЖЕНСІЗ Україна» є лінійним агентом французької судноплавної компанії СМА CGM, одного з найбільших контейнерних перевізників у світі і з 2006 року надає послуги комплексного обслуговування в сфері транспорту і логістики, зокрема, здійснює морські перевезення контейнерів власним флотом, надає повний спектр логістичних послуг і послуг щодо забезпечення захисту вантажів. Юрисконсульт переконаний, що на сьогодні юрист, який спеціалізується на морському праві, має бути компетентним у питаннях міжнародних вантажних перевезень, питаннях страхування і функціонування об’єктів логістичної інфраструктури. Саме комплексні правові рішення є затребуваними серед клієнтів. З огляду на це, Дмитро надав конкретні рекомендації до змісту таких навчальних дисциплін, як Міжнародно-правова система безпеки судноплавства, Актуальні проблеми морського права, Європейське право внутрішнього судноплавства.

Ми вдячні за чергову плідну зустріч, партнерську підтримку і цінні пропозиції Дмитру Юр’єву, адже переконані, що виявлення, аналіз та врахування вимог і очікувань не тільки здобувачів вищої освіти, а і роботодавців – запорука забезпечення якості сучасної освітньої програми.

Наверх

background