18 жовтня 2023 року о 8:30 старший викладач кафедри Приватно-правові дисципліни і морське право, АЛЛА АНАТОЛІЇВНА ПАЛЬЧЕНКО провела Бінарне лекційне заняття з дисципліни «Міжнародне морське право» за темою: «Повноваження капітана морського судна» для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 081 «Право» Одеського національного морського університету⚓️

✔️Запрошений: к.т.н., завідувач кафедри «Навігація та керування судном», Капітан Далекого Плавання, Член Морського Інституту Великобританії (AFNI - Associate Fellow of London Nautical Institute), Член Морського Інституту України, Член Міжнародної Федерації Асоціацій Морських Капітанів, Член Асоціації Морських капітанів Одеси- ЄВГЕНІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ КАЛІНІЧЕНКО

На лекційному бінарному занятті були розглянуті наступні питання:
➡️особливості повноважень капітана судна;
➡️ «зручні прапори»;
➡️ зіткнення суден;
➡️ загальна аварія;
➡️ арешт судна;
➡️ Конвенція МОП про працю в морському судноплавстві (MLC), 2006 г.;
➡️ надання медичної допомоги на судні;
➡️ рятування людського життя на морі;
➡️ піратство на морі

На зустрічі була присутня академічна спільнота: к.ю.н., доцент, завідувачка кафедри ППДМП Кузніченко О. В., гарант ОП «Морське право» доцент кафедри ППДМП Допілка В.О., ст. викладач кафедри Синицин П.О., ст. викладач кафедри Данилова І.О.

✅На лекційному занятті здобувачам були роз’яснені особливості повноважень капітанів морських суден; правове регулювання умов праці членів єкіпажу за допомогою Конвенції MLC 2006 р., та процедури оскарження дій капітана; зачепили питання відповідальності капітана судна; згадали про «зручні прапори» під якими знаходяться морські судна; розглянули питання чи має право судно вийти з порту без дозволу влади прибрежної держави; надання медичної допомоги членам екіпажу.

ЄВГЕНІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ КАЛІНІЧЕНКО, поділився власним досвідом здійснення рятування людського життя на морі, навів випадки коли судно було захоплено людьми, яких врятували. Розповів про особливості утримання таких людей на судні. Звернув увагу на проблеми вирішення таких питань.

Розповів здобувачам про особливий власний досвід зіткнення з піратством на морі, про наявність піратських коридорів та як надається охорона судну.

Досвід про який розповидав Євгеній Володимирович, був дуже цікавим та корисним для здобувачів і академічної спільноти. Лекція була проведена на професійному рівні с застосуванням прикладів з практики, які дуже цікаві та необхідні здобувачам для засвоєння теоритичного матеріалу.

Дякуємо за участь та за цікавий матеріал та можливість почути досвід від професіонала, а здобувачам за увагу і зацікавленість!

Наверх

background