Спільні дії в галузі розвитку освіти в Україні та Словацькій Республіці стали приводом для чергової зустрічі завідувачки кафедри приватно-правових дисциплін і морського права Одеського національного морського університету Оксани Кузніченко з президентом Європейського інституту безперервної освіти Йозефом Затько і віцепрезидентом Європейського інституту безперервної освіти Тетяною Букорос.

Йозеф Затько поділився досвідом використання інструментів неформальної освіти. Життя сьогодні є настільки динамічним, що знань, якими ми володіємо сьогодні, завтра вже не достатньо. Не випадково концепція «навчання протягом життя» є не тільки трендом, а необхідністю, вимогою сучасного світу. Неформальна та інформальна освіта лежать в основі філософії «Lifelong learning». Перевагою неформальної освіти є гнучкість, швидка адаптивність, а в поєднанні з сучасними дистанційними технологіями навчання – ще і доступність. Оксана Кузніченко зазначила, що кафедра як на бакалаврській, так і на магістерській програмі починає робити «перші кроки» у використанні можливостей неформального навчання в освітньому процесі, тому надзвичайно корисним виявився досвід європейських колег у валідації результатів, отриманих у неформальній освіті.

Напрями реалізації можливостей неформальної та інформальної освіти вже наступного місяця стануть предметом обговорення серед академічної спільноти Університету і здобувачів магістерської ОПП «Морське право».

Колеги переконані, що поєднання валідації неформального навчання з формальною освітою сприятиме розвитку soft skills не тільки у здобувачів, а і у науково-педагогічних працівників.

Наверх

background