11 червня 2024 року представники Одеського національного морського університету: професор кафедри публічно-правових дисциплін Наталя ОРЛОВСЬКА, старший викладач кафедри публічно-правових дисциплін Світлана ВОВК взяли участь у Регіональному форумі «Шлях гідності: захист прав людини під час воєнного стану на Одещині».

На заході була презентована Щорічна доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні у 2023 році. Представник Уповноваженого з прав людини в Одеській області Марія ПОПОВА висвітлила результати діяльності інституції та основні проблеми захисту прав людини і громадянина в умовах воєнного стану.

У роботі панельних дискусій «Захист прав людини в системі правоохоронної діяльності», «Захист прав людини: синергія влади і громадськості», «Захист прав людини: синергія влади і громадськості (освітня складова)» взяли участь представники органів влади та місцевого самоврядування, судових і правоохоронних органів, широкого кола всеукраїнських та регіональних громадських організацій. Спікери представили напрями роботи своїх структур, на конкретних прикладах показали важливість взаємодії влади та громадянського суспільства як елементів системи захисту прав людини і громадянина.

У процесі обміну думками було підкреслено готовність до співпраці з закладами освіти, залучення здобувачів вищої освіти до участі у проєктах захисту прав різних категорій осіб.

Наверх

background