Туризм
Спеціальність: 242 Туризм і рекреація
Галузь знань: 24 Сфера обслуговування
Форми навчання: очна та заочна.
- Термін навчання:
- 4 роки на очній і заочній формі
Відео-презентація спеціальності 242 Туризм (морський та річковий)
Освітні програми:
- Туристичний та готельно-ресторанний бізнес (бакалавр) 2024 рік набору
- Туризм (морський та річковий) (бакалавр) 2024 рік набору
- Туристичний та готельно-ресторанний бізнес (бакалавр) 2023 рік набору
- Туризм (морський та річковий) (бакалавр) 2023 рік набору
Увага!!! Зауваження, пропозиції та рекомендації щодо вдосконалення проєкту ОП Туристичний та готельно-ресторанний бізнес на першому (бакалаврському) рівні, надсилати за електронною адресою:
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Іванов Андрій Миколайович
або за телефонами:
063-351-94-01 Однолько Вікторія Олександрівна
068-147-22-02 Іванов Андрій Миколайович
Офіційна сторінка освітньої програми «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес»
Офіційна сторінка освітньої програми «Туризм (морський та річковий)»
Туристичний та готельно-ресторанний бізнес
- Завдяки багаторічному та всебічному досвіду ОНМУ у підготовці фахівців для водного транспорту студенти мають можливість ґрунтовно опанувати дисципліни, які орієнтовані на поглиблене вивчення туристичного та готельно-ресторанного бізнесу на морському та річковому транспорті, водному туризмі тощо.
- Унікальне оснащення навчально-виховного процесу дозволяє забезпечити якісну практичну підготовку здобувачів;
- Можливість поглибленого вивчення іноземної мови підвищує професійну цінність здобувача вищої освіти на мультикультурному ринку праці в круїзній індустрії;
- Залучення до викладання вибіркових дисциплін висококваліфікованих фахівців-практиків;
- Орієнтація на регіональний та світовий попит фахівців даної освітньої програми.
Унікальністю освітньої програми «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес» є:
- Англійська мова
- Професійна англійська мова
- Друга іноземна мова
- Барна справа
- Рекреологія та рекреаційні комплекси світу
- Економіка підприємств готельно-ресторанного бізнесу
- Введення до фаху
- Управління персоналом
- Географія туризму (Туристичне країнознавство)
- Організація готельного господарства
- Маркетинг та менеджмент в готельно-ресторанному бізнесі
- Міжнародні стандарти індустрії гостинності
- Організація екскурсійної діяльності
- Організація анімаційної діяльності
- Організація ресторанного господарства
- Правове регулювання в готельно-ресторанному бізнесі
- Організація харчування на морських та річкових круїзах
- Організація морських та річкових подорожей
- Туроперейтинг
- Індустрія гостинності
- Основи туризмознавства
- Реклама в сфері гостинності
- Мотивація та стимулювання в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі
- Організація підприємницької діяльності в готельно-ресторанному бізнесі
Основні дисципліни освітньої програми «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес»:
- Сервісологія
- Конфліктологія
- Культура спілкування та ділова етика
- Організація ексклюзивних подорожей
- Готельно-ресторанний етикет
- Економічна географія
- Паспортно-візове та митне забезпечення в туризмі
- Якість та комфортабельність пасажирських перевезень
- Діловодство та етика бізнесу
- Глобальні мережі бронювання
- Ціноутворення в туризмі та ГРБ
- Маркетингові дослідження в туристичному та ГРБ
- Фінансовий менеджмент в туризмі та ГРБ
- Системи управління якістю в туризмі та ГРБ
- Стратегічний розвиток туристичних дестинaцій
- Інформаційні системи і методи в туризмі
- Друга іноземна мова (німецька, китайська)
- Виставкова діяльність в туризмі та ГРБ
- Стандартизація, сертифікація та ліцензування в туризмі та ГРБ
- Інноваційні технології обслуговування на круїзних лайнерах
Вибіркові дисципліни освітньої програми «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес»:
Ким може працювати випускник:
- Працевлаштування на підприємствах різної організаційно-правої форми:
- державні, комерційні, некомерційні;
- органи державного та муніципального управління;
- підприємства, на яких студенти створюють та розвивають власну підприємницьку справу, а також на підприємствах, які спеціалізуються на діяльності, пов’язаній із морським туристичним бізнесом.
Інформаційні буклети
Туризм (морський та річковий)
- завдяки багаторічному та всебічному досвіду ОНМУ у підготовці фахівців для водного транспорту студенти мають можливість ґрунтовно опанувати дисципліни, які орієнтовані на поглиблене вивчення спеціалізованого виду туризму - морського та річкового;
- унікальне навчальне оснащення дозволяє забезпечити практичну підготовку здобувачів галузі морського та річкового туризму;
- проходження практик на підприємствах та в компаніях, що забезпечують організацію та здійснення морських та річкових подорожей, у тому числі круїзів, формує у здобувача вищої освіти спеціальні компетенції;
- можливість поглибленого вивчення іноземної мови підвищує професійну цінність здобувача вищої освіти на мультикультурному ринку праці в круїзній індустрії.
Унікальністю освітньої програми «Туризм (морський та річковий)» є:
- Географія туризму (Туристичне країнознавство)
- Дипломатична та консульська служба
- Основи туризмознавства
- Економіка туристичної фірми
- Рекреалогія та рекреаційні комплекси світу
- Організація ресторанного господарства
- Яхтовий бізнес
- Активний туризм
- Туристична геополітика
- Облік і аудит в туризмі
- Введення до фаху
- Туроперейтинг
- Маркетинг та менеджмент в туризмі
- Організація підприємницької діяльності в туризмі
- Організація готельного господарства
- Правове регулювання туристичної діяльності
- Організація екскурсійної діяльності
- Організація морських та річкових подорожей
- Організація анімаційної діяльності
- Індустрія гостинності
- Професійна англійська мова
- Друга іноземна мова
- Організація підприємницької діяльності в туризмі
- Мотивація та стимулювання в туристичному бізнесі
Основні дисципліни освітньої програми «Туризм (морський та річковий)»:
- Всесвітня культура і мистецтво
- Економічна кібернетика
- Системи управління якістю в туризмі
- Реклама та PR-технології в туризмі
- Страхування в туризмі
- Спеціалізований туризм
- Екстремальний туризм
- Морська торгівля
- Культура спілкування та ділова етика
- Ціноутворення в туризмі
- Конфліктологія
- Фінансовий менеджмент в туризмі
- Релігієзнавство
- Ціноутворення в туризмі
- Культурологія
- Фінансовий менеджмент в туризмі
- Маркетингові дослідження в туристичному бізнесі
- Об'єкти культурної спадщини ЮНЕСКО
- Стратегічний розвиток туристичних дестинацій
- Якість та комфортабельність пасажирських перевезень
- Комерційне підприємництво
- Організація ексклюзивних подорожей
- Кухні народів світу
- Стандарти якості
- Туристична логістика
- Системи управління якістю в туризмі
- Економічна географія
- Бізнес-аналітика в туризмі
- Інфраструктура портового бізнесу
- Оцінка бізнесу
- Логістика на транспорті
- Стартапи
- Паспортно-візове та митне забезпечення в туризмі
- Інформаційні системи і методи в туризмі
- Діловодство та етика бізнесу
- Інвестиційна діяльність в туризмі
- Бізнес-процеси
- Торги та контракти
Вибіркові дисципліни освітньої програми «Туризм (морський та річковий)»:
- Випускники можуть працювати на посадах:
- менеджер з туризму;
- туризмознавець;
- інструктор-методист з туризму;
- інструктор оздоровчо-спортивного туризму;
- фахівець з розвитку сільського туризму;
- фахівець з туристичного обслуговування;
- організатор туристичної і готельної діяльності;
- організатор подорожей (екскурсій);
- фахівець із організації дозвілля;
- фахівець із спеціалізованого обслуговування в туризмі;
- інспектор з туризму;
- менеджер з туристичного напрямку;
- менеджер з внутрішнього туризму;
- менеджер з міжнародного туризму;
- фахівець з питань безпеки в туризмі;
- консультант з питань страхування в туризмі;
- керівник департаменту з туризму в органах виконавчої влади (на державному та регіональному рівні);
- менеджер готелю (готельного комплексу);
- менеджер ресторану (закладу харчування);
- фахівець з гостинності в місцях розміщення;
- фахівець з готельного та ресторанного обслуговування;
- офіціант на круїзному лайнері;
- бармен на круїзному лайнері;
- фахівець з конференц-сервісу;
- адміністратор ресторану, готелю, СПА-комплексу;
- стюарт на круїзному лайнері;
- фахівець з організації дозвілля;
- рецепціоніст;
- керівник готельно-ресторанного закладу;
- хостес;
- супервайзер номерного фонду;
- бренд-менеджер закладу готельно-ресторанного бізнесу.
Інформаційні буклети
Відомості про самооцінювання ОП Туризм (морський і річковий) за першим (бакалаврським) рівнем
Сртифікат про акредитацію ОП Туризм (морський і річковий) за першим (бакалаврським) рівнем