В рамках третього дня ІХ Міжнародної науково-практичної конференції «ТРАНСПОРТ І ЛОГІСТИКА: ПРОБЛЕМИ ТА РІШЕННЯ» з метою залучення студентів спеціальності «Транспортні технології» до наукової творчості та пошуку нових креативних рішень у сфері взаємодії видів транспорту було здійснено спільний захід із залученням науковців – учасників конференції з розгляду студентських проектів. На суд професійної комісії, яка складалася з представників інших навчальних закладів: Савченко М.В. (д.е.н., професор Донецького національного університету ім. В. Стуса, м. Вінниця), Шкуренко О.В. (к.е.н., доцент кафедри бізнес-логістики та транспортних технологій ДУІТ, м. Київ), Чередніченко С.П. (к.т.н., доц., с.н.с. ФТІМС НАН України, м. Київ), Кічкін О.В (старший викладач СНУ ім. В. Даля) та старших викладачів кафедри «ЕПіТВР» ОНМУ Ромах В.Л., Перепічко М.Є. було представлено 3 студентські проекти в рамках дисципліни «Взаємодія видів транспорту» (лектор к.т.н., доцент Кічкіна О.І). Професійну комісію очолила завідувач кафедри «ЕПіТВР» ОНМУ д.т.н., доцент Кириллова О.В.. Громадську думку висловлювали студенти 3-го курсу спеціальності «Транспортні технології», які не приймали участь у розробці проектів.

Всі три проектні групи зробили детальний аналіз щодо взаємодії видів транспорту у запропонованій ситуації (ситуаційна гра). Зібрали статистичні данні, на підставі яких зробили певні висновки щодо проблематики та динаміки майбутніх змін ситуації. Запропонували свої рішення проблем взаємодії видів транспорту як технологічні, так і технічні. Презентації проектів були неординарні, з використанням моделей, візуалізації та аудіосупроводом.

Склад проектних груп:
Перша група: Мих Дарина,
Кальчева Вікторія,
Синиця Дмитро,
Скороход Анастасія,
Сокоренко Ірина,
Столянов Владислав,
Тодощенко Анастасія,
Челак Геннадій,
Морщагін Олександр.
Друга група: Яковенко Валерія,
Радик Анастасія,
Середіна Яна,
Загороднюк Марія,
Томак Дарія.
Третя група: Степанченко Ольга,
Федорова Аліна,
Шишина Марія,
Марун Мішель,
Міндель Дар’я,
Сабуров Юрій,
Віноградова Аліна.

Присутніх вразило з якою обґрунтованістю студентські проектні колективи підійшли до вирішення поставленої задачі. Доктор економічних наук, професор Донецького національного університету ім. В. Стуса Савченко М.В. схвально оцінила всі три проекти, виділила креативність запропонованих проектних рішень, відмітила позитивність у тому, що студенти навіть прорахували економічну ефективність запропонованих заходів. Чередніченко С.П. к.т.н., доц., с.н.с. ФТІМС НАН України, м. Київ оцінив колективну участь в роботі над проектами. Старший викладач СНУ ім. В. Даля Кічкін О.В. відмітив декілька позитивних рішень щодо використання моделювання та пропозицій, що стосуються модернізації інфраструктури. Шкуренко О.В., к.е.н., доцент кафедри бізнес-логістики та транспортних технологій ДУІТ, м. Київ була вражена не тільки тим, що студенти морського навчального закладу так добре знають специфіку інших видів транспорту, а також й тим як активно реагували і дискутували інші студенти, які не були учасниками проектних груп. Схвально висловились також старші викладачі кафедри «ЕПіТВР» ОНМУ Ромах В.Л., Перепічко М.Є., які зазначили, що всі три проекти виконанні на високому професійному рівні, і кожен з них викриває сутність проблеми і дає своє рішення.

Підсумок підвела завідувач кафедри «ЕПіТВР» ОНМУ д.т.н., доцент Кириллова О.В. Вона висловила думку, що всі проекти заслуговують високої оцінки, і якщо об’єднати зусилля всіх трьох груп, то можна створити проект, який гідний бути представлений на конкурсі наукових студентських робіт.

Хочеться подякувати всім учасникам цього експериментального заходу і висловити надію, що такий досвід роботи над проектами та спілкування з науковцями викличе інтерес у молоді до наукових досліджень та пошуку неординарних рішень в сфері розвитку транспортної галузі.

Навчально-науковий інститут морського бізнесу

Menu
Наверх

background