Для студентів спеціальностей «Менеджмент» та «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» доцентами кафедри «Менеджмент і маркетинг» Нінель Рощіной та Ольгою Афанасьєвою було проведено 2 відкриті лекції, присвячені Тижню кар'єри інституту морського бізнесу ОНМУ.

    Лекції відбулися в межах вивчення дисципліни «Соціальна відповідальність в організаціях», обговорювалися наступні теми:
  1. Соціальна відповідальність організацій на практиці
  2. Взаємодія влади й бізнесу для вирішення соціальних проблем міста Одеса
  3. У них взяли участь запрошені спікери.

    Тата Елоян і Юлія Тішинска

    Менеджери логістичної компанії «Carryland Logistics». Випускниці 2016 року спеціальності «Менеджмент» ОНМУ.

    Тата і Юлія розповіли про те, як будучи студентками потрапили на стажування на своє нинішнє місце роботи після серії безкоштовних майстер-класів випускників ОНМУ для студентів. Програма стажувань у компанії «Carryland Logistics» триває й зараз: у штатному розкладі передбачена посада «студент», що дозволяє працювати неповний робочий день і сполучати роботу з навчанням денної форми.

    На прикладі «Carryland Logistics» студенти дізналися, які соціальні проекти для співробітників, для клієнтів і для суспільства взагалі може реалізовувати порівняно невелика компанія, що не має масштабних бюджетів для цих цілей.

    Олена Орлова

    Продюсер Гуморини, засновник фонду «Холідейз», куратор проекту одеських муралів «Odessarium», організатор міських масових подій. Займає 6-е місце в рейтингу «100 успішних жінок Одеського регіону 2018» у категорії «Бізнес».

    Олена поділилася зі студентами історією соціально-культурного проекту одеських муралів «Odessarium», завдяки якому мурал з'явився й на стіні нового корпусу Одеського національного морського університету. Розповіла про широкомасштабні соціальні проекти, які можливо втілювати при спонсорстві великих компаній, у тому числі про проект відродження легендарної Одеської Гуморини. Звернула увагу студентів на важливість соціальної відповідальності не тільки в роботі, але й у повсякденнім житті кожної людини.

    Петро Обухов

    Екс-депутат Одеської обласної ради (2014-2015 року). Програміст, автор сайту одеських новин Думська.net і програмної платформи таксі Бонд. Транспортний експерт у сфері безпеки міського дорожнього руху й оптимізації роботи суспільного транспорту.

    В активнім обговоренні зі студентами Петро зміг пояснити причини й дати шляхи вирішення гострих проблем міського дорожнього руху й суспільного транспорту в місті Одесі. Поділився своїм досвідом участі у виборах, а також суспільної діяльності в статусі депутата. Розповів про можливості впливу молоді на вирішення соціальних проблем через звертання до депутатів.

    Лілія Леонідова

    З 2015 року й на цей час - депутат Одеської міської ради. Входить до складу постійної комісії з питань соціальної політики й праці. Отримала нагороду «Кращий депутат Одеської міської ради 2017 року». Займає 9-е місце в рейтингу «100 успішних жінок Одеського регіону 2018» у категорії «Суспільна діяльність».

    У відповідях на численні питання студентів Лілія показала, наскільки важливим і необхідним є взаємодія влади й представників бізнесу для вирішення соціальних проблем. Своїм прикладом Лілля надихнула студентів бути проактивними й сміливими, якщо вони дійсно прагнуть вплинути на майбутнє міста, де живуть.

Навчально-науковий інститут морського бізнесу

Menu
Наверх

background